BKS Schagen Fietsteam raast over het strand bij Egmond-Pier-Egmond

Zaterdag 13 januari 2024 was het weer zover; het BKS Fietsteam kwam weer in actie tijdens de Egmond-Pier-Egmond strandrace. 38 km lang, van Egmond naar Wijk aan Zee, fietsen over het strand en weer terug. Zoals al jaren richt BKS Schagen zich op het sportieve vlak waarbij men het eigen personeel en relaties stimuleert te bewegen, via fietsen in dit geval. Ook dit jaar startte BKS Schagen met een businessteam bestaande uit eigen medewerkers en relaties.

Heen en weer over het strand

De start van het strandevenement stond voor alle businessteams gepland om 11.08 uur in Egmond aan Zee op de boulevard. Eerst vertrekken de professionals, de wedstrijdrijders, en daarna mogen de diverse business teams het strand op. Na de start draaien de fietsers via de hoofdopgang het strand op richting het zuiden naar Wijk aan Zee. De heenweg gaat rechtstreeks, 18 km, over het strand en bij Wijk aan Zee gaan alle fietsers het strand af om via het dorp weer terug het strand op te gaan. Daarna is het weer ongeveer 18 km terug, met nog extra een tussenstop bij Castricum om vervolgens te finishen op de boulevard in Egmond aan Zee.

Alle BKS fietsers binnen de 2 uur

Het strand lag er dit jaar prachtig bij en de wind viel ook wel mee waardoor goede tijden in het verschiet lagen. De toppers, wedstrijdrijders, reden rond het uur het rondje, maar ook alle BKS-ers volbrachten Egmond-Pier-Egmond in mooie tijden en allen onder de 2 uur, met de snelste in 1 uur en 23 minuten.

Doel van deze gezamenlijke strandtocht is niet de tijd maar het samen actief deelnemen aan een sportevenement. Eigen personeel van BKS Schagen wordt zo gestimuleerd om te sporten en actief te bewegen en relaties worden uitgenodigd om te samen met BKS deel te nemen om zo elkaar eens op een andere manier te leren kennen en spreken. En daar is zo’n fietsevenement dan ook perfect geschikt voor want na afloop heeft iedereen zijn eigen verhalen en ervaringen om met elkaar te delen. De ‘nazit’ was dan ook geslaagd en op naar volgend jaar!

epe-24-businessteams-20240113-1017-spark-2-1600x epe-24-businessteams-20240113-1017-spark-2-1600x