Een goede voorbereiding start met een berekening

Om 36 km op het strand te fietsen zijn 17.000 omwentelingen (trappen), 1,5 liter sportdrank, 1 mueslireep en 3 bananen nodig. Dat is pas een gedegen berekening ter voorbereiding. 

Een goede voorbereiding start met een berekening

BKS Schagen is een bouwkostenadviesbureau en het dagelijks werk bestaat uit berekenen, namelijk het maken van kostencalculaties voor bouwprojecten. Noodzakelijk en zeer belangrijk in de bouwwereld, maar ook in het dagelijks leven komt het van pas. Zo dus ook voor een nevenactiviteit waar BKS Schagen trots op is, het BKS Fietsteam.

Elk jaar fietst BKS Schagen samen met relaties de strandrace Egmond Pier Egmond. 36 km op het strand heen en weer tussen Egmond en Wijk aan Zee. Het is niet de afstand maar de omstandigheden die het tot een enorme uitdaging maken. Mul zand, harde wind en het strand op en af. Kortom, een voorbereiding is noodzakelijk. 

MW Sport

En daar komt BKS Schagen om de hoek kijken. Een goede, berekende voorbereiding zodat relaties, ieder op zijn eigen niveau het doel kan bereiken. Samen de Egmond Pier Egmond strandrace fietsen. Ook dit jaar start BKS weer enthousiast door de inzet van een heuse trainer, Mark Wagter, die het BKS Fietsteam in de maand december klaar gaat stomen voor de strandrace in januari. Hoe fiets je eigenlijk op zand, waar moet je op letten, hoe werken die waaiers eigenlijk om uit de wind te blijven en nog veel meer. Mark Wagter (MW Sport), zelf enthousiast fietser zowel op het strand als de weg, neemt het team mee. 

Nog een paar weken en dan starten we. 
 

WhatsApp Image 2021-10-05 at 14.00.41 WhatsApp Image 2021-10-05 at 14.00.41