Mark Wagter gaat BKS Fietsteam trainen

BKS Schagen heeft een heus fietsteam en ook dit jaar staat dit team aan de start van de Egmond Pier Egmond strandrace op 8 januari 2022. 36 km op het strand heen en weer tussen Egmond en IJmuiden. Prachtig, spectaculair en een uitdaging. Maar als je nog nooit op het strand gefietst hebt is het wel iets heel speciaals en hoe doe je dat dan? 

 

Om die reden heeft BKS Schagen Mark Wagter aan zich gebonden om het fietsteam de ”tips and tricks” van op het strand fietsen bij te brengen, zodat alle deelnemers aan de strandrace van BKS (vooral zakelijke relaties) ook daadwerkelijk de eindstreep halen. Want dat is het doel van BKS. Samen fietsen, elkaar beter leren kennen op een andere manier zodat de onderlinge samenwerking versterkt wordt. Maar dan is het wel leuk dat ook iedereen kan deelnemen en de finish kan bereiken. Kortom, tijd voor training!

 

Eind november gaat het fietsteam onder leiding van trainer Mark het strand op om te oefenen met fietsen op het zand. Waar moet je opletten? Hoe kan je achter elkaar schuilen (want het waait altijd op het strand)? Met wat voor een fiets kan je het beste het strand op en hoe zit dat met banden? En hoe fiets ik op mul zand? Zo zijn er nog tientallen vragen waar Mark allemaal antwoord op heeft en het BKS fietsteam wegwijs in maakt. 
 

Mark is zelf een fanatieke fietser en sporter. Niet alleen op de strandfiets maakt Mark zijn kilometers maar zeker ook op de racefiets, met als klap op de vuurpijl een tocht van 300 km in dit voorjaar. Kortom, iemand die van wanten weet. Daarnaast is Mark trainer en vaardig om zijn kennis en enthousiasme over te brengen, met als hoofdzaak ”plezier”. Want daar gaat het uiteindelijk allemaal om, presteren maar zeker ook plezier. 

WhatsApp Image 2021-10-05 at 14.01.18 WhatsApp Image 2021-10-05 at 14.01.18
WhatsApp Image 2021-10-05 at 14.01.11 WhatsApp Image 2021-10-05 at 14.01.11