BKS Schagen geeft gastcolleges 'Kostprijsberekening' op InHolland

ingevoerd op 29-01-2019

Begin januari heeft Marten Kingma, directeur BKS Schagen, gastcolleges gegeven aan studenten van InHolland over kostprijsberekening bij bouwprojecten. De gastlessen waren een onderdeel van het vak bedrijfseconomie en dragen bij aan de praktijkopdracht die de studenten moeten maken: het maken van een kostprijsberekening voor een civiel technisch project.

 

Wat is een begroting, bestek of calculatie?

BKS Schagen is als Bouwkostenadviesbureau uiteraard de partij om hier over te vertellen. Onderwerpen die op de agenda stonden en besproken werden waren o.a. calculaties, begrotingen, bestek en uiteraard kostprijsberekening. Wat is een begroting? Waarom begroten? Wat is een bestek? Hoe maak je een goede begroting/ kostprijsberekening? Etc. Marten Kingma heeft via diverse voorbeelden uitvoerig uitgelegd wat kostenberekening is, inhoudt en wat het belang van een goede kostenprijsberekening is.

 

Niet alleen de theorie werd besproken maar Marten Kingma gaf ook veel voorbeelden waar BKS Schagen aan meegewerkt heeft m.b.t. bouwkosten zoals o.a. de  A2 randweg Eindhoven, A7 ring Groningen en Noord/Zuid lijn. Door al deze praktijkvoorbeelden werd de materie al snel levendig en konden de studenten zich een goede voostelling maken van het werk wat BKS Schagen doet en het belang van een goede kostenberekening.

 

Zelf aan de slag met een opdracht

Na alle informatie moesten de studenten zelf aan het werk met de opdracht die ze in groepen moeten volbrengen. De opdracht is gericht op het maken van een kostprijsberekening voor een civiel technisch project. De studenten maken een begroting/ kostprijsberekening en presenteren die uiteindelijk aan elkaar. Marten Kingma heeft als deskundige van BKS Schagen niet alleen de rol van gastdocent vervuld maar stond ook klaar voor alle vragen en opmerkingen om zo de opdracht goed te kunnen vervullen.

 

BKS is een erkend leerbedrijf

BKS Schagen geeft vaker gastlessen en biedt stageplekken aan voor studenten die verder willen in het vak van bouwkostenadvies. BKS Schagen is erkend als leerbedrijf door Fundeon voor de opledingen: 94051 Middenkaderfunctionaris Bouw - 94052 Middenkaderfunctionaris Infra

Voor meer informatie: info@bksschagen.nl of www.bksschagen.nl 

Gastles InHolland Gastles InHolland