Blog BKS Fietsteam 4: de uitslag

ingevoerd op 14-01-2019

Het fietsen van de strandrace EPE is vergelijkbaar met een kostenberekening. Optimale voorbereiding, goed weten hoe het traject (het parcours) verloopt en een zeer nauwkeurige berekening van de inzet van je middelen gedurende het lopende traject. Of te wel je krachten verdelen tijdens de wedstrijd. Als je dat goed doet, dan is het eindresultaat bevredigend. 

 

Kwestie van berekenen en advies

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de deelnemers van het BKS Schagen Fietsteam allemaal hun eigen weg vonden en keurig op zaterdag 12 januari de strandrace finishten. Het goed volbrengen van een project kan je wel over laten aan BKS Schagen. ”Kwestie van berekening. En advies uiteraard over wat je waar moet doen.”

 

Ondanks een straffe wind begon de dag goed bij de samenkomst van het voltallige team. Op naar Egmond voor de teamfoto en koffie. Om 11.06 uur was het dan zover, de start van alle businessteams. Op het strand werd al vrij snel duidelijk dat de wind pittig was en samenwerking noodzakelijk bleek.

 

BKS treintje

Na wat plaagstoten en gedoe vonden meerdere ”BKS-ers” elkaar om samen te werken (waaiers te rijden) om zo tegen de wind in te komen. Kop over kop bereikten we Wijk aan Zee. De snelle toppers waren al op terugweg , met vlak daar achter de snelsten van BKS, terwijl het merendeel nog om moest draaien. 

 

Een banaantje in Wijk aan Zee, trappen op en een afdaling naar het strand om een paar honderd meter verderop weer het strand af te moeten voor een extra lus in Wijk aan Zee. Daarna via het strand weer terug richting Castricum. Nog heel even van wat wind in de rug genieten, maar al vrij snel draaide deze naar west en zelfs wat noordwest. Bij Castricum weer er af, weer trappen af en via strobalen weer het strand op.

 

Tijden

Inmiddels was de BKS-trein uit elkaar en was het voor iedereen overleven en op naar het einde. Bij Egmond nog een laatste keer door het mulle zand en de boulevard op om de verlossende eindstreep te passeren. Met een toptijd van 1 uur 35 minuten tot tijden over de 2 uur kwamen we allen 1 voor 1 binnen. 

 

Tijdens de nazit kwamen de grote verhalen en belevenissen van eenieder wat er meegemaakt was die dag. Regen, wind, ontberingen, materiaal pech, kramp en nog veel meer. Met een grote glimlach zaten alle BKS-leden rond de gezamenlijke tafel na te genieten. Wat een topdag!

 

Doel van deze dag was uiteraard jezelf overwinnen, maar vooral samen overwinnen. Met relaties samen sporten schept een andere band, waardoor het de zakelijke verbinding versterkt. Dan is het wel prettig als je in een team zit waar ”berekening en advies” kernwaarden zijn. Dat helpt wel om het te volbrengen. 

 

En volgend jaar weer? Eerst maar eens kijken of we deze week normaal de trap op kunnen komen. 

 

Rene en marten finish Rene en marten finish