Blog BKS Fietsteam 3: uitstraling

ingevoerd op 08-01-2019

Daar staan we dan op 12 januari als BKS Fietsteam. 23 mannen en 1 vrouw in gesponsorde BKS Schagen pakken, als lopende (of liever fietsende) reclameborden aan de start van het fietsevent Egmond-Pier-Egmond. We zijn niet de enige want er doen bijna 200 business teams mee met allen beplakte wieler-outfits met schreeuwende namen, logo’s en felle kleuren. Opvallen, daar gaat het om. Alles draait om uitstraling!

 

Duitsers zijn er goed in

Promotie van de bedrijfsnaam, imago, naamsbekendheid, PR en “herkenning”. Dat zijn de speerpunten. Niet voor niets is de afdeling Marketing & Communicatie tegenwoordig één van de belangrijkste pijlers binnen een organisatie. Alles draait om herkenning, naamsbekendheid, uitstraling en je boodschap verkondigen. Het plakken van je naam op sporters is van ouds her dan een goede methode om je naam naar voren te brengen. Duitsers kunnen dat als de beste. Kijk maar eens op de ZDF of ARD naar sport (vooral wintersport) en dan kan je zien dat wij Nederlanders nog heel wat plekken die gesponsord kunnen worden op de kleding onbenut laten.

 

Saamhorigheid

Echter, al die zelfde kleding zorgt ook voor een teamgevoel. Aan de start staan in dezelfde kleding zorgt voor saamhorigheid. Je trekt met elkaar op, zoekt steun en indien nodig kan je elkaar helpen. Het is net een voetbalteam. Trek hetzelfde shirt aan en ineens hoor je bij elkaar. Zo ook voor het BKS Fietsteam. We zien er niet alleen top uit, maar ineens zijn we dan ook daadwerkelijk een team. Het BKS Schagen Fietsteam!

 

Herkenning van de naam

Maar zo ver is het nog niet. Voordat we a.s. zaterdag aan de start verschijnen ontvingen we deze week allen ons nieuwe tenue, tenminste de nieuwkomers. Het ziet er prachtig uit, zit lekker en is van goede kwaliteit. Een shirt, een “long pants ” en een jasje. Ik ben er klaar voor en ik maak graag reclame voor het team. Ik hoop dat we genoeg opvallen tussen al die anderen, maar één ding is zeker. Het zorgt voor herkenning, al is het maar voor ons als team onderling. Nog een paar dagen en dan mogen we. De voorbereiding kan beginnen. Lees dit in de volgende blog aan het einde van de week. 

 

 

Fietskleding Fietskleding