Blog BKS Fietsteam 2: techniek

ingevoerd op 02-01-2019

‘Hard aangaan, lang doortrekken en als je stil komt te vallen voor terugschakelen.’ Met deze tip racete het voltallige BKS Fietsteam de strandopgang bij Egmond af het strand op. Dwars door het mulle zand en we halen het allemaal.

 

I.p.v. een keurig pak nu in een strakzittend fietstenue

Strandfietsen is niet alleen hard rechtdoor maar zeker ook techniek. Hoe trap je door mul zand? Hoe beheers ik mijn fiets op het wisselende oppervlakte van het strand? Hoe kom ik de strandopgang op en af? Etc. Deze techniek wordt het BKS Fietsteam bijgebracht in een training ter voorbereiding op de strandrace Egmond Pier Egmond waar BKS Schagen met relaties in een business team aan mee doet.

Met relaties samen zo’n training doen in zware omstandigheden zorgt voor een ander soort gesprekken dan de gangbare zakelijke gesprekken. ‘Hoe doe jij dat?  Goed dat het je het haalde. Ik ga achter jou aan.’ Je ziet je relaties in een ander daglicht. Normaal in een keurig pak, nu in strakzittend fietskleding zwoegend het duin op om te oefenen hoe je door mul zand rijdt. Elkaar tips geven, helpen en samen optrekken zorgt voor verrassend inzicht in hoe je met elkaar zakelijk om kan gaan als iedereen weer in het “gewone” pak op kantoor staat.

 

Pak jij altijd je koffie zo op?

‘Zet je bidon op de grond en fiets er langs om hem op te proberen te pakken terwijl je fietst’, is de volgende oefening die we moeten doen. Laverende om de bidons heen proberen we als een soort rodeo’s deze al fietsend op te pakken. Het lukt niet altijd en er vallen meerdere fietsers om. Gelukkig is het zand en val je zacht. Uiteraard volgen al snel de “lollige” opmerkingen. ‘Pak jij altijd zo je koffie? Hopelijk bereken je niet je projecten op de manier zoals je nu deze bidons probeert te pakken. Sturen is ook een vak. Blijf nu eens zitten op je fiets.’ Lachend gaan we verder op weg naar Wijk aan zee.

 

Nog 2 weken en dan gaat het om de knikkers. Komende week onze volgende blog “op weg naar de strandrace”.

IMG_20181223_113151 IMG_20181223_113151