Blog BKS Fietsteam 1: samenwerking

ingevoerd op 27-12-2018

’Dichterbij elkaar. Langzaam terugzakken. Voel de zuiging. Werk samen. Niet te lang op de kop.’ Dit zijn enkele termen die we als BKS Fietsteam te horen kregen van onze fietstrainer Pim de Waard tijdens de training op het strand. 

 

De befaamde waaier

Daar stonden we dan. 16 mannen in fietskleding, in de stromende regen, ter voorbereiding op de strandrace op het strand van Egmond. Zakenrelaties en vrienden van BKS Schagen die samen het BKS Fietsteam vormen. De eerste tip was meer lucht uit de banden. Daarna hard het strand op en begon de training. Direct werden er groepjes gevormd, waar samenwerking het belangrijkste is. Samen in een befaamde ”waaier” kom je verder en ga je sneller dan alleen met je kop in de wind. 

 

Er werd fanatiek gefietst en koppeltjes en lotgenoten die hetzelfde tempo fietsten onstonden vrij snel. ”Wat is jouw relatie met BKS?” kon nog net gevraagd worden tussen het hijgen door. Nieuwe verbindingen onstonden door het samen optrekken in de barre omstandigheden. Je kan samen borrelen, netwerken, mailen of bellen. Maar door samen tegen de wind in te fietsen op een oneidig strand creeer je een hechte band. Sterker nog, samenwerking moet wel, want alleen is die 38 km op het strand wel erg ver. 

 

Fietsen is net werken

Het is net het ”echte” zakelijke leven. Ook daar kan je het niet alleen. Samenwerking is essentieel om verder te komen. Kop over kop zorgt voor verbetering en vernieuwing. Waaiers zorgen voor soms net even in de luwte te blijven en drinkpauzes zijn de rustmomenten om alles nog even te overdenken en nieuwe energie op te doen. Kortom, fietsen is net werken. 

 

Volgende weken leren we meer over techniek en hoe te fietsen in het zand. 

 

Header blog 1 Header blog 1