Energieakkoord en de bouw

ingevoerd op 29-8-2013

SCHAGEN – Het energieakkoord (http://www.energieakkoordser.nl/) is verschenen op 28 augustus 2013. De onderhandelaars (werkgevers, werknemers, milieuorganisaties en kabinet) onder leiding van de SER hebben overeenstemming bereikt over een Energieakkoord voor duurzame groei. Hoewel de naam dit niet verraadt heeft het akkoord heeft ook betrekking op de bouwsector in ons land.

De bouwgerelateerde punten van het energieakkoord:
• CO2 uitstoot fors terugdringen
• Energiebesparingsmaatregelen
• Hernieuwbare energie

Volgens het akkoord zal de werkgelegenheid in de bouw zal er vooral komen door de maatregelen die meer woningisolatie stimuleren. Ook wordt het voor particulieren aantrekkelijker om te investeren in het goed laten isoleren van de eigen woning. Daarnaast is het positief dat er geld vrijkomt voor woningcorporaties om sociale huurwoningen te verbeteren.

BKS Schagen heeft er vertrouwen in dat het akkoord en aangekondigde maatregelen het gewenste effect zal hebben op zowel de werkgelegenheid binnen de bouwsector als het behalen van de milieudoelstellingen die het kabinet gesteld heeft voor 2020.

Wij denken graag met u mee om uw woning(en) energiezuinig te renoveren. Voor zowel particulieren als woningcorporaties hebben wij passend advies. Heeft u verbouw- of renovatieplannen? Vraag dan snel een offerte aan en verzeker u van slim bouwkostenadvies.